Saturday, February 16, 2013

Sila aware..!Lets Boycott Israel..

Walaupon entry aku dah dikira paling lambat untuk menunjukkan ke'boikot'an aku terhadap barangan Israeliah nih,  tapi, aku nak post jugak. Biar semua muslimin muslimat tahu bahawa duit yang kita belanja untuk  beli barangan dia, telah menyumbang ke arah kehilangan saudara mara kita di Palestinian khususnya. 



Dulu..dulu..dulu..dulu..dulu....dulu.. aku pantang nampak McD..harussss terjah. Dengan bigmag, segala prosperity..siap sekerim sunday kacang lebih lagik!

Tapi sekarang tidak lagi....jangan membantu ISRAEL!
sila sedarrr..ada akal sila cerna. ada hati biar muhasabah diri. Jangan ikot nafsu..


takbirrrr..!!



Tuesday, February 12, 2013

Dibelanja Steamboat!

Susulan dari lepas balik dari Taman Saujana Hijau, si Azie ajak kami ke Alamanda. So, bermulalah perjalanan ke Alamanda yang jaraknya kurang dari 10 kilometer tu. Rezeki jangan ditolak orang tua pesan,  perot tengah lapaq,  Azie nak blanja plak..fuhhh..alhamdulillahhh..

Semoga anda dimurahkan rezeki sebab belanja kami kami yang pokai ini! Amin..



sedang sabar menanti..mari berfb dulu..hehe


menunggu dengan penuh kesabaran..blom mendidih lg steamboat tu. Lambat betoi!


sedang mendidih..


tudiaaa..jommm makan!


Banana split!

yummyyyy!

Taman Saujana Hijau Presint 11

Subhanallah..cun betoi ciptaan Allah..
bila dah ada kat depan mata, baru terbukak mata. 
Nama dia Taman Saujana Hijau, dekat presint 11. Dia ada banyak jalan yang boleh kita lalu. Kalau tak tau, jadi lah macam aku ngan pura lah masa 1st time dulu. sesat gak walaupon dekat dengan umah sewa kami. Nampak sangat tak amik tau hal sekeliling aihhh.. Tapi dalam dok sesat tu, bila dah sampai...memang tak menyesal sesat!

cantiks sangats2 uolz!

tudiaaa..


jom pi Bustan Eropah weii!!











peraturan yang mesti dipatuhi. salah satunya adalah: tidak dibenarkan membawa sebarang binatang peliharaan kecuali KUDA..
**Pura tiba2 eksaited plak bila baca bab KUDA tuh..**
haiilaa..tak mampu kita nak pakai kuda tu jah, tengok kuda ja yang mampuu..


gazebo..teringat plak kat Farmville..


ha..yang tulah pura..yang sebelah kanan skali tu azie..


Monday, February 11, 2013

Kek fonden!

Masa ni pi jalan2 ngan Pura kat Alamanda. alah..dekat cheh ngan rumah sewa. Naik bas pon kena bayaq 5 kupang jaa.tapi time tu tak pakai Tuah lagi la.. Tapi mau kalau kata la ni nak pi sana naik bas, dah jadi penyegan dah..haihh..sunggoh tak kenang budi!!!

jom layan tengok kek yang cun melecun nih walaupon tak sehebat 'Buddy' dalam 'Cake Boss' tuu!















siap ada short class untuk belajar buat benda nih tau. scroll bawah..



Sunday, February 10, 2013

Burn Calories, Not Electricity!

haha..hamboih, tajok entry macam super duper terra ja nak speaking.

tolong usyar gambar di bawah. Ni sign board yang sempat aku snap masa aku jadi vendor kat IMU (International Medical University - Bukit Jalil) Dah lama dok tersimpan dalam henpon, tapi baru sekarang terjumpa. tu yang upload dalam blog tu. tengok lerr..hehe..


Sign ni depa letak betol2 kat sebelah lift. Kalo tak terasa, tak tau la (aku pon kadang2 buat2 tak nampak gak sign tu.kehkeh.) tapi yang best tu, nampak dak tang dia tulih 'which include lecturers' ..haaaaa bebudak kat sini nampak ja skema dema (dokter to be lah katakan) tapi sempoi jugak kadang2 tu.



seriously serous a very goood reason!!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~