Friday, November 9, 2012

Mee Udang Pulau Aman- Mengancam!!

Aku mintak cuti seminggu sebelom masuk keja kat tempat keja baru. So, aku pon balik kampung dengan 'BF' baru aku..nama dia Tuah. Dia ni Mat Saleh (sbb dia putih). Aku sangat suka dia. kuikui..(ayat penyata)..sebelom pi keja, aku kena pastikan dia bersih w/pon bersih yang alakad sbb aku mmg kena ajak dia pi keja sama. kalo aku xbersihkan dia, maluuuuuuuuuuuuuuuuuuu aku di atas jalan raya itu (ayat penyata lagik).


scrooll................



scrool................



scrool................




scrool................



scrool................


 
ni stori yg betolnya.. masa cuti tu, sempat la aku dengan keluarga pi makan kat Pulau Aman.  Naik bot..best. Park keta kat Jeti pastu naik bot. Dewasa kena RM 6. Budak RM 3 kot..
tujuan ke sana, apa lagi, pekena sepinggan mee udang laa..
makan plak di tengah hari butaa..panaih betoi laaa! 
tapi aku rasa time tu aku dah tak jadi seperti aku yang dulu.. sebabnya, aku bantai makan...memang betol betol makan..

bukan sepinggan ya wahai tuan puan..tp 3 pinggan..diulang 3 pinggan jaa..(mee udang, koew teow udang & nasik goreng udang). sedap sangaatt..!!tambah2 plak tokey restoran (member abg ipar aku) bagi plak ketam free yang  fresh dari laut..fuhh..balik ja umah, menyantap ketam rebus plak..alhamdulillahhhhh..kenyang utk sehari..haha..

Tapi, yang tak berapa baguihnya, kami sampai kat restoran mmg punctual pukol 1 pm, tapi cuma boleh makan pkl 3.50 pm sebabnya, time tu ja baru ada meja kosong. hadoii..perot yg sedia lapaq pon boleh masuk angin laut tu..siap solat zohor dulu weih.

ni ada sikit gambaq anak anak aku dok berposing sakan..depa bukan tau aku nk uplod dalam blog..hehehe..



ni mimi..

sebahagian anak anak..

 harap maklom: si Madihah ni bukan OKU. kalo snap gmbr, dia mmg suka berkelakuan ganjil.



 yg hujung sekali yang tgh pening kepala+ tudung hijau tuu bukan tergolong anak anak..itu adalah mak budak.



bila time amik gmbr,adik2 selalu diabaikan..kakak2 didahulukann..


 ini Huda..

 yang ni Haifa..


 haaa..kat sini semua beg plastik branded by Obama. Ko hado???jgn pandang org pulau sebelah mata uolzz..hahah..


 atas bot. ni dah  nak balik dah..

 ayaq laut dok terpancut masuk dalam bot.. tu yang abby dok sapu kt mulut dia..





sekiann..wassalamm..


ehh..lupa nk introduce TUAH aku...hehe..maluu plak rasa...
tp tgk ja laa..

ni nama dia rezeki Allah SWT...

alhamdulillahhh..















 


2 comments:

  1. giler rajin duk hapdet, sari 3 entri.. hahahha.. x pe la, demi preve ye.. hahahah...
    p/s, sila belanja sy mee udang!!!

    ReplyDelete
  2. huwahahahaaa..sbb terasa free. tu yg hapdate teroih. nak makan mee udang, kena ler turun peneng weih..tguu lagikk..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~