Wednesday, February 15, 2012

Kenali warga Facebook!

Baru baru ni tergerak nak buka job vacancy dari Si Mark Zuckerberg tu..alaa...owner FB tu ar..(konon2 nak apply keja ngan si Mark tu laaaa..kuikui)sekali tengok dia punya benefit, WOW100x kot...menarik dan berbaloi la sebab apa yang ditawarkan kepada pekerja adalah apa yang perlu pekerja tu kena sumbangkan. Nak sumbangkan idea2 yang superb bernas beb. Mampu ker??Haruss lah tak kan.. 

Tapi kan, sesekali FB buat modification, ada ja yang kompelen..haha..kadang2 apa yang deploy dalam live server tak sama dengan test server kita kan..sebab itu lah problem always comes out.Normal lah tuu..ewahh..macamlah aku tau sangat..(koya ba..)Tp tak semua end user tahu benda camtu kan. Yang  depa tau cuma,  tulis kat wall + kutuk2 si Mark = guna jugak fb tu

BUT, does Malaysian had a creative thinker yang would do something macam si Mark nih?? Ko adoo?aku pon xdo jah.Otak yang xboleh diperolehi akuu..!haha..ok ok..Let's view environment behind the scene of  facebooking making!! 

 
Entrance FB
Wanna write something??Wall FB terbesar di dunia..hamikkk!

 Ruang kerja

Ala ala pantry la..


 Cooooooool!


bilik server dia beb...fuuhh..

 let's jammingg broo..!

their signature

hamikk..!tgh generate idea tuu..

Ruang pekerja wanita..ada mehh..

bilik meeting..(aku rasalah kan..hurmm..)


Minuman dari mesin facebook.sempoii!

p/s: kalaulaaaa................haha..

7 comments:

  1. jah, i memang teringin nak keje ngan mark ni ...tapi apa kan daya, i terlebih kreatif dar dia, so , dia tak nak hire i..teruk kan??

    -Saya budak sweet bawa bekal pegi keje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i knowww u!!
      oo..berselindung disebalik bekal nmpak..
      Mark nk hire mu?mu kelik klate pahtu mu patah balik kl, smpai bila2 pong ambo tok sey nak cayo..haha..piigirahh

      Delete
  2. fuyyiooooo.cun seh opis diaaa

    ReplyDelete
  3. perghhh..gler ar shu kecek klate tu

    -budak yg selalu kuar umah meninggalkan jejak.... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hosmate yg byk membantu dalam meng'klantan'kan sy..hehe

      Delete
  4. Perasan x,most of his worker from INDIA...LOL
    myb d best programmer from india kannn

    ~puwa puwi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la kan..itu yg kena join venture team si mark nih!moh ler kiter jahh!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~