Friday, February 17, 2012

Trend hijab masa kini~

Dah banyak sangat tren2 tudung zaman sekarang ni..meh kita tengok meh..ishh2..Siap ada kategori plak aku kasi. Jooomm!

Kategori : Artis = Retis
kita tengok fesyen dari para2 artis..kahkah siap ada para2 lagik..

 Yunalis

Ana Rafali


 sampai hati ada yang sanggop buat perbandingan Tok Ti dengan patung nih..kihkih..

Tok Ti lagi..ni nama dia tudung saji kepalaku..hehe(gulps~~sorri puwa puwi..)

 Fida

 Fida lagi..

 Maya Karin dlm Ombak Rindu..

Aida Rahim @ Aida Khalida

Irma Hasmi




Kategori: Designer
Haaa..yang kat bawah ni Hana Tajima. Dia ni la yang bertanggungjawab sangat dalam membentok fesyen tudung si Yuna tu..Cantik lah sangat fesyen dia tu kan..bila tudung tu dia pakai, memang cun ja aku tengok, tp bila kena kat Yuna tu..entah lerr..lu pikir la sendri..
 



 comei gak minah ni...mix la katakan..

 Kategori VIP:
Yang sini plak trend dari VIP malaysia..kenal kenalkanlah diri mereka..




Kategori: Yang dituntut dlm islam..(someday aku pon akan berubah ke gaya camni...In'Allah!)
jangan tak tau, ada gak yang paling comel even dah tutop segala2nya..toodiaaa.....pliss scrooll ke bawah!

 Anna Antaful Nisa' - Ketika Cinta Bertasbih

 haa..comel kan??????

ni lagi satu comel!

Kategori: Others - terlebih kreatif

yang ni aku pon tak tau nak habaq macamana gaya nih..

seee...!betapa senangnya nak lentok kepala dalam LRT..haha..

Kategori: Mak Jemah
Ingat lagi fesyen tudugn corak?Time tu, tudung ni cukop femes kan??hehe..Tapi kena ikot cara pemakaian la kan..kalo dah pakainye rupa cenggini, memang ler kategori Mak Jemah laa.


 


p/s: Walau apa pon cara kita bertudung, yang penting nawaitu untuk menutup aurat kita. With Hijab, you are a QUEEN ;)


Thursday, February 16, 2012

Jodoh rahsia Allah..~

Meh baca stetmen bawah ni...seeejuk hati dengar...
"Jika kita berusaha menjadi orang yang baik, insya-Allah, Allah akan kurniakan kita jodoh yang baik melalui pilihan orang baik. Ataupun kita berusaha menjadi orang yang baik sambil mencari orang yang baik sebagai jodoh, dan nanti pilihan kita itu direstui oleh orang yang baik!”

p/s: insyaAllah dan yakinlah Allah akan bantu..!

Wednesday, February 15, 2012

Kenali warga Facebook!

Baru baru ni tergerak nak buka job vacancy dari Si Mark Zuckerberg tu..alaa...owner FB tu ar..(konon2 nak apply keja ngan si Mark tu laaaa..kuikui)sekali tengok dia punya benefit, WOW100x kot...menarik dan berbaloi la sebab apa yang ditawarkan kepada pekerja adalah apa yang perlu pekerja tu kena sumbangkan. Nak sumbangkan idea2 yang superb bernas beb. Mampu ker??Haruss lah tak kan.. 

Tapi kan, sesekali FB buat modification, ada ja yang kompelen..haha..kadang2 apa yang deploy dalam live server tak sama dengan test server kita kan..sebab itu lah problem always comes out.Normal lah tuu..ewahh..macamlah aku tau sangat..(koya ba..)Tp tak semua end user tahu benda camtu kan. Yang  depa tau cuma,  tulis kat wall + kutuk2 si Mark = guna jugak fb tu

BUT, does Malaysian had a creative thinker yang would do something macam si Mark nih?? Ko adoo?aku pon xdo jah.Otak yang xboleh diperolehi akuu..!haha..ok ok..Let's view environment behind the scene of  facebooking making!! 

 
Entrance FB
Wanna write something??Wall FB terbesar di dunia..hamikkk!

 Ruang kerja

Ala ala pantry la..


 Cooooooool!


bilik server dia beb...fuuhh..

 let's jammingg broo..!

their signature

hamikk..!tgh generate idea tuu..

Ruang pekerja wanita..ada mehh..

bilik meeting..(aku rasalah kan..hurmm..)


Minuman dari mesin facebook.sempoii!

p/s: kalaulaaaa................haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~