Monday, January 23, 2012

Kenapa Allah SWT temukan kita dengan JODOH yang salah...


Assalamualaikum readers..(bajet perasan yang blog aku ni byk sangat org nak baca!haha..plis behave urself ok!)

Entri kali ni jom berstori pasal 'Kenapa Allah SWT temukan kita dengan JODOH yang salah...'
hurmm..susah gila entri ni beb. tapi apa salahnya share info kan. Jadi kat sini, aku nak pesan satu ja, that anything happens come with a good reason.Face it as a good muslimah. dah jadi FAV quotes aku lately ni. Dia yang mengetahui segalaNya dan ALHAMDULILLAH, since dah dapat petunjuk, rasa lega yang teramat. Tapi kecewa. Namun, PASRAH atas apa yang berlaku. (Trimas utk kwn2 yang banyak bagi kata2 semangat!!GAMBATEH ne!!)
So,sila kuatkan hati wahai hati..!and jooooom....view this guys::


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan…
6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


p/s:: PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..im proud to be muslimah!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~