Monday, January 30, 2012

Bujang , Hensem & ada Agama pulak!! (1st priority di hati!!)

Assalamualaikum wbt..ahlan wasahlan ya ukhti..hehe.dah buang tebiat kot aku ni bila tiba tiba ana bercakap arab..hehe, sebab ana baru saja pi makan kat kedai pak arab la last week..apedaa..

Ada tengok TV AlHijrah dak???aku dah dok pat Putrajaya, dah tentu2 line rumah aku dapat channel tu. Jadik kadang2 memang rajin betol aku tengok channel tu especially '30 minit bersama ustaz Don'. Mesti semua sekarang ni memang tengah dok usyar Ustaz feberet aku kan??elehh.usyar ja ok..jgn nak lebey2..ahakss!(gila gedik aku rasa ayat tuu, mau kena pelangkong ngan cik jenab tuu)..

Ustaz ni memang STYLO aku cakap. FLUENT in english bila dia speaking tu.perhhh..mau tangkap jiwa bila dia kasi ceramah. 1st time aku ada tertengok dalam youtube, kisah pasal nak mandikan jenazah parent kita tu..memang tangkap nangisssss weh...pasal mandi jenazah pon aku dah teriak, huishhh....since tat time la, aku terus terusan admire kat abang don nih..haishh..

Okey la, jom aku bawak semua vieew details stori sikit pasal ustaz yang hensem nih..ahakss!!


Biodata Ustaz Don

Nama: Don Daniyal Don Biyajid
Tarikh lahir: 14 November 1984
Tempat lahir: Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Tinggi: 171 sentimeter
Berat: 56 kilogram
Pekerjaan: Pensyarah muda & pendakwah bebas bertauliah Pulau Pinang & Selangor)
Status: Bujang
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda Takhassus Qiraat dari Maahad Qiraat Shoubra, Mesir









p/s: bekenan betoi combi tengok gambar yang hat last tu la...uishh...bekenan!haha ..nanti nk soh mak combi pi masok pinang laa..

4 comments:

  1. amboi... kemain gatai no... wakakaka

    ReplyDelete
  2. amboi2 combi gatai noooo..... tp ustaz nie mmg hansem lah mantapppppp!!!!! tp i utamakan bujang, ada agama n hansem..hahahah

    ReplyDelete
  3. shu yg tu i komen....xleh nak wat nama kite ke kat komen tu....yuni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuni..boley aih tulih nama kita kt komen tu.
      select profile kt drop down menu tu.pastu pilih akaun..huhu..nk senang, buat 1 akaun gmail (giler promote gmail nih!)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~