Friday, November 23, 2012

Selamatkan GAZA ~

Assalamualaikum wbt..


tak mampu aku nak pi join berperang kat sana...yang mampu, cuma doa ja..mohon Allah bantu mereka di sana.. Syahid fi sabilillah tuuu.percuma dapat!..Allah huakhbar!Takbirr!!

Monday, November 19, 2012

Tudiaaa..dah masok keja baru..



fuhh.. masa dapat call dr HR yg kata aku success dlm interview dengan offer yang ehem ehem.., hati kemain rasa nk terloncat keluaq dari badan. Tedia aihh..sampai camtu sekali kann..poyoo plak aku rasa. hehe..
Kalo dokter buat check up, konpem dia pon tak tau pasaipa bleh sampai jadi lagu tu.

Tapi bila masok opis, hamiikkkk hang...tediaaa keja dia bagi mai..nahaaiii.....
 stendet ngan apa yang dia bayaq tiap bulan laa machaa weihhhhh..

hadoiii laa..keja oo kejaa..hahaha..
 
gmbar bawah ni tempat yang mana 1 of system dia aku yang handle..hehehe..sekadar renungan bersama jaa nooo..toksah dok kutuk aku laa noo..
paling leceh pasai system ni kan sbb dia pakai UNIX!!!!!wat deeeeeeeeeeeeee....
iolz TAK SUKA sangat suka hokkeyy..sekiann





p/s::haa..lagi satu nak bagitau yang 2014 ni akan naik 1 IOI Mall yang baru kat Putrajaya. 
Betoi2 kat sebelah opis aku weii. Aku dah boleh merasai perasaan kePOKAIan tuu pada masa sekarang walaupon masih dalam pembinaan...habih laa..


Friday, November 9, 2012

Mee Udang Pulau Aman- Mengancam!!

Aku mintak cuti seminggu sebelom masuk keja kat tempat keja baru. So, aku pon balik kampung dengan 'BF' baru aku..nama dia Tuah. Dia ni Mat Saleh (sbb dia putih). Aku sangat suka dia. kuikui..(ayat penyata)..sebelom pi keja, aku kena pastikan dia bersih w/pon bersih yang alakad sbb aku mmg kena ajak dia pi keja sama. kalo aku xbersihkan dia, maluuuuuuuuuuuuuuuuuuu aku di atas jalan raya itu (ayat penyata lagik).


scrooll................



scrool................



scrool................




scrool................



scrool................


 
ni stori yg betolnya.. masa cuti tu, sempat la aku dengan keluarga pi makan kat Pulau Aman.  Naik bot..best. Park keta kat Jeti pastu naik bot. Dewasa kena RM 6. Budak RM 3 kot..
tujuan ke sana, apa lagi, pekena sepinggan mee udang laa..
makan plak di tengah hari butaa..panaih betoi laaa! 
tapi aku rasa time tu aku dah tak jadi seperti aku yang dulu.. sebabnya, aku bantai makan...memang betol betol makan..

bukan sepinggan ya wahai tuan puan..tp 3 pinggan..diulang 3 pinggan jaa..(mee udang, koew teow udang & nasik goreng udang). sedap sangaatt..!!tambah2 plak tokey restoran (member abg ipar aku) bagi plak ketam free yang  fresh dari laut..fuhh..balik ja umah, menyantap ketam rebus plak..alhamdulillahhhhh..kenyang utk sehari..haha..

Tapi, yang tak berapa baguihnya, kami sampai kat restoran mmg punctual pukol 1 pm, tapi cuma boleh makan pkl 3.50 pm sebabnya, time tu ja baru ada meja kosong. hadoii..perot yg sedia lapaq pon boleh masuk angin laut tu..siap solat zohor dulu weih.

ni ada sikit gambaq anak anak aku dok berposing sakan..depa bukan tau aku nk uplod dalam blog..hehehe..



ni mimi..

sebahagian anak anak..

 harap maklom: si Madihah ni bukan OKU. kalo snap gmbr, dia mmg suka berkelakuan ganjil.



 yg hujung sekali yang tgh pening kepala+ tudung hijau tuu bukan tergolong anak anak..itu adalah mak budak.



bila time amik gmbr,adik2 selalu diabaikan..kakak2 didahulukann..


 ini Huda..

 yang ni Haifa..


 haaa..kat sini semua beg plastik branded by Obama. Ko hado???jgn pandang org pulau sebelah mata uolzz..hahah..


 atas bot. ni dah  nak balik dah..

 ayaq laut dok terpancut masuk dalam bot.. tu yang abby dok sapu kt mulut dia..





sekiann..wassalamm..


ehh..lupa nk introduce TUAH aku...hehe..maluu plak rasa...
tp tgk ja laa..

ni nama dia rezeki Allah SWT...

alhamdulillahhh..















 


Thursday, July 5, 2012

J.O.D.O.H is a simple word

Assalamualaikum...
Best, takjub, kagum, impresssssss, terpempam, terkesima....Allahhuakhbar!

haaa...tudia, ni lah perasaan spontanious aku bila tgk pre-wedding irma hasmie ibrahim dengan pasangan. 
itulah nama dia J.O.D.O.H..


J.O.D.O.H is a simple word which is have a double triple meaning to describe..depends on you..
Tepuk dada tanya I.M.A.N









p/s: perempuan yg baik, adalah untuk orang2 yang baik.Jadi, plis la nurshuhada oii, tlg lah jadi org yg baik haiiih....In'Allah, Allah bantu!

Monday, May 28, 2012

Macamana nak tolong saudara di Palestin??

Haaaaa! jom pakat ramai2 kita tolong sesama islam kita di Palestin tu..Macam mustahil plak kn??tak kan nak pi terjah nun jaoh sampai ke sana kot?duit pon tarak ada..hurm..



p/s:.ehem ehemm..berusahalaaahhh, insyaAllah, Allah bantu!!!!Allah Huakhbar!!

Friday, May 25, 2012

Adab adab hari JUMAAT~

Salam Jumaat!AllahhuAkhbar!

Jumaat Penghulu segala hari

sudah berjumaatkah anda?eh..untuk muslimat, kita berzohor je lah.hehe..TAPI untuk warga muslimin tu, bawak2 beringat dosa dan pahala sama la kan..Banyak pahala pi semayang jumaat tu bebb..ruugiiii kalo tinggal!


Wednesday, May 23, 2012

Google Today (23 May 2012)


Hah..tudia google keluarkan "interface" baru untuk hari nih. Sebenarnya, dah banyak kali google dah publish "interface" baru ni. Cuma aku ja yang malas nak amik port. 
Kali ni, boleh main piano plak. Kreatif kan??? Sapa ler yang dok jadi programer untuk google tu..Jenoh pecah kepala hoohohootak dia dok kena pikiaq macam2..Tapi dah itu keja dia. Berani keja camtu, lu berani pikul beban dia ler...


p/s: dah memang retire dari keja perah otak camtu..enjoy sudaaaa..haha..

Monday, May 21, 2012

Yang Kachak!

Tema hari ni ialah.."Yang Kacak"..

hehe..saja ja nak ambik stetmen ustaz don. Dah aku suka, nak buat camna kan. Lagipon suka ja pon, bukannya luak pon..kahkah..


Sunday, May 20, 2012

Pearl Said (Mutiara Kata) - translate guna 'google translate'

Haaaaaa!
Jom kita view sikit kata kata hikmah..











Ustaz Don..Tudia!

Update blog dari laptop CAPEKAH (pinjam sat lappy dia.almaklomla, balik kampong sehelai sepinggang)
Aku dok belek2 laptop dia dalam folder Download sebab aku baru ja donlod lagu nak letak dlm mp3. Tup tup aku nampak folder tu penoh dengan gambaq ustaz DON seh!nampaknya saingan terdekat telah wujud!Choiii pekah!nanti sat hang..haha..
inilah hasil setelah aku skodeng apa yang telah capekah lakukan..jeng jeng..










p/s: walau apa pon, ustaz memang hensem noo..ahaks..

Monday, May 7, 2012

Love Our Hijab~

"Girls without hijab are hot, and girls with hijab are beautiful. That’s why HELL is hot and PARADISE  is beautiful." right?

Monday, April 2, 2012

Emel dari boss ke boss

Ha..meh sini aku nak tunjuk emel yang aku dapat dari boss bhgn Finance yang diforwardkan kepada aku. Cetgk, betapa besar, besar dan besarnya kan font yang dia guna pakai kan.(mmg saja nak menunjukkan kemarahan dia kat system kami tu..choii) ish..ish..ish..tapi nasib dia letak aku kat bhgn CC sj, kalau dia forward ke aku bhgn TO, makan tak lalu la aku malam tu dan keesokannya aku sanggop berpuasa terus sbb dah tentu tentu aku makan hati berulam jantung pisang..

Monday, March 26, 2012

Semuanya khilaf saya~


~ TUA selalunya betul..Muda sememangnya salah..sigh..~
They are perfect compare to us. Tapi, semua orang ada perasaan kan....
Terima Kasih banyak banyak kalian..

Friday, March 23, 2012

Syurga vs Neraka

Pilihan di tangan kita.Jangan jadi manusia yang menghukum manusia lain masuk neraka.


Tuesday, March 20, 2012

Si penjaga server


jam di opis pukol 10.40 pagi..aku baru smpai di opis..mcm biasa, server kena on dulu..then, telefon opis berdering..suara kena maintain releksss dan terus angkat fon.

user: boss u ada?
me: belom jumpa jln ke opis.
user: oo..so i nak tanya u ler, something wrong dgn test server u.
me: hah????? biar betol. i tgh guna server, ok ja nih.(smbil tgn dah rs sejok/cuak dah)
user: i dah byk kali ping, pon still xboleh nk remote la.
me: pelik laa....mmg pelik nih...ada error message ke?ehh pkl brapa u try ping td?
user: pkl 10pg tadi la..
me: oo..i baru ja masok opis,so server i br ja on td..(sambil tersenyom senyom senyom senyooom dan terus gelakkk)

p/s: aku rasa, masa user tu letak fon, mesti dia dok tepok tepok dahi dia..kahkah..

Thursday, March 15, 2012

Simbolik wuduk kita~



"Secara simboliknya wuduk menunjukkan kita membasuh anggota yang menjadi kegunaan harian. Tanpa sedar ataupun tidak, anggota inilah yang banyak melakukan dosa sama ada dalam kita sedar ataupun tidak. Basuhan wajib 5 kali sehari seolah olah menunjukkan kita membasuh anggota-anggota itu daripada dosa yang dilakukan sepanjang hari "- riwayat dari Rabiatul Al-Adawiy


p/s::kredit utk sahabat yang beri buku ni. Alhamdulilah,.byk ilmu yang dapat..semoga kita semua dirahmatiNya..Amin

Thursday, March 1, 2012

Budak IT wajib baca!!


Dear Tech Support Team,
... ...
Last year I upgraded from Girlfriend 5.0 to Wife 1.0. I soon noticed that the new program began unexpected child-processes that took up a lot of space and valuable resources.
...
In addition, Wife 1.0 installed itself into all other programs and now monitors all other system activities. Applications such as BachelorNights 10.3 , PlayBall 5.0 , BeerWithBuddies 7.5, and Outings 3.6 no longer run, crashing the system whenever selected.

I can't seem to keep Wife 1.0 in the background while attempting to run my favorite applications. I'm thinking about going back to Girlfriend 5.0 , but the 'uninstall' doesn't work on Wife 1.0 .

Please help!

Thanks,

"A Troubled User"

REPLY: Dear Troubled User,

This is a very common problem that people complain about.

Many people upgrade from Girlfriend 5.0 to Wife 1.0 , thinking that it is just a Utilities and Entertainment program. Wife 1.0 is an OPERATING SYSTEM and is designed by its Creator to run EVERYTHING!!!

It is also impossible to delete Wife 1.0 and to return to Girlfriend 5.0 . It is impossible to uninstall, or purge the program files from the system once installed. You cannot go back to Girlfriend 5.0 because Wife 1.0 is designed not to allow this. (Look in your Wife 1.0 Manual under Warnings-Alimony-Child Support).

I recommend that you keep Wife1.0 and work on improving the environment. I suggest installing the background application "Yes Dear" to alleviate software augmentation. The best course of action is to enter the command C:\APOLOGIZE because ultimately you will have to give the APOLOGIZE command before the system will return to normal anyway.

Wife 1.0 is a great program, but it tends to be very high maintenance. Wife 1.0 comes with several support programs, such as Clean 2.5, Sweep 3.0, Cook 1.5 and DoLaundry 4.2.

However, be very careful how you use these programs. Improper use will cause the system to launch the program NagNag 9.5. Once this happens, the only way to improve the performance of Wife 1.0 is to purchase additional software Dresses 2.1 and Jewellery 5.0.

WARNING: DO NOT, under any circumstances, install SecretaryWithShortSkirt 3.3 . This application is not supported by Wife 1.0 and will cause irreversible damage to the operating system and to your computer as well..


kredit utk: Miss Orahome1 ats sumbangan emel beliau!!TOCHE popo..hehe..erk, kemsalam kat hen dra!


p/s:hahahahahahahaahahha.. lawok kan????hehe..memang betol3 budak IT punya stori nih..

Friday, February 17, 2012

Trend hijab masa kini~

Dah banyak sangat tren2 tudung zaman sekarang ni..meh kita tengok meh..ishh2..Siap ada kategori plak aku kasi. Jooomm!

Kategori : Artis = Retis
kita tengok fesyen dari para2 artis..kahkah siap ada para2 lagik..

 Yunalis

Ana Rafali


 sampai hati ada yang sanggop buat perbandingan Tok Ti dengan patung nih..kihkih..

Tok Ti lagi..ni nama dia tudung saji kepalaku..hehe(gulps~~sorri puwa puwi..)

 Fida

 Fida lagi..

 Maya Karin dlm Ombak Rindu..

Aida Rahim @ Aida Khalida

Irma Hasmi




Kategori: Designer
Haaa..yang kat bawah ni Hana Tajima. Dia ni la yang bertanggungjawab sangat dalam membentok fesyen tudung si Yuna tu..Cantik lah sangat fesyen dia tu kan..bila tudung tu dia pakai, memang cun ja aku tengok, tp bila kena kat Yuna tu..entah lerr..lu pikir la sendri..
 



 comei gak minah ni...mix la katakan..

 Kategori VIP:
Yang sini plak trend dari VIP malaysia..kenal kenalkanlah diri mereka..




Kategori: Yang dituntut dlm islam..(someday aku pon akan berubah ke gaya camni...In'Allah!)
jangan tak tau, ada gak yang paling comel even dah tutop segala2nya..toodiaaa.....pliss scrooll ke bawah!

 Anna Antaful Nisa' - Ketika Cinta Bertasbih

 haa..comel kan??????

ni lagi satu comel!

Kategori: Others - terlebih kreatif

yang ni aku pon tak tau nak habaq macamana gaya nih..

seee...!betapa senangnya nak lentok kepala dalam LRT..haha..

Kategori: Mak Jemah
Ingat lagi fesyen tudugn corak?Time tu, tudung ni cukop femes kan??hehe..Tapi kena ikot cara pemakaian la kan..kalo dah pakainye rupa cenggini, memang ler kategori Mak Jemah laa.


 


p/s: Walau apa pon cara kita bertudung, yang penting nawaitu untuk menutup aurat kita. With Hijab, you are a QUEEN ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~