Tuesday, December 20, 2011

i've been proposed!

Jangan terkejut pulak bila tengok title entri aku camtu beb. itu sebenarnya title untuk video yang bakal aku nak share kat korang..video nih teramat amat amat amat amat amat aaammmaaattt TOUCHING & SWEEEEEEEEEEEEETTT!!! tu diaaa keyboard aku rosak kat E tu..

video ni kisahkan seorang remaja Malaysia umur 19 tahun yang dilamar oleh seorang jejaka yang dia tak kenal. Subhanallah,  mungkin jodoh boleh datang bergolek. So, tutupilah aurat dan tingkatkan keimanan kita wahai gurl2 sekelian.Dan percomelkan lah diri kita..(ayat cute aku copy).pesan untuk diri sendiri & untuk kawan2ku jugak!!IM PROUD TO BE MUSLIMAH YA ALLAH..

video 


p/s: ada lagi ke umat laki laki  mcm nih................?mintak2 ler ada ye dak??sbb aku nak gak satu!!!

Mimpi~~Disengat Lebah


Malam sebelum ni (Ahad mlm tu), aku tengok cerita Puaka Tebing Biru dengan Kak Anis (hosmate) aku laa..Then semalam (Isnin), dia bagitau yang dia sampai termimpi jumpa hantu (umi aida jadi hantu, muka dia mcm hulk oo, rambot mgerbang mcm hampess). hahah..dok gelak2 kat dia sebab aku ingatkan aku lah yang paling penakut, rupanya2 dia pon sama..heheh..(sorii kak aniss!!)
sebenarnya, cerita di atas tu cuma sekadar tempelan.
cerita ni yang sebenar benarnya yang aku nak stori beb......jeng jeng...

PASAL MIMPI....HEHE..(mcm gedik plak aku rasa..tp ni kan blog aku, argh..i tak kesah u!!)
sebut pasal mimpi, semalam jugak la..aku mimpi aku diserang lebah.PELIK!! sbb aku rasa, aku baru ja terlelap dlm 10 minit, tup tap top choiiii..teruih mimpi weh!aku diattack cik lebah!banyak siot...bila kena attack tu, terus aku terjaga..'astaghfirullahhh'..TEKEJUT JAH!!...

sekian..tu jer..

p/s: aku ingtkn mmg mimpi hantu sebab dok sembang pasal hantu ja malam tu, ni cik lebah plak...nasib la nasib...

Monday, December 19, 2011

Things That A Perfect Guy Would Do~alololooo sewwwiit nya weii!


haha..as-salam..
time ni sepatotnya aku dah tercongok dekat stesen LRT Sri Petaling tu.Tapi apa pasai pulak bos aku ni rajin dok temenung kat opis lagi aku pon tak tau..hadoii..sebabkan dia ler, aku pon terpakse tercongok jugak kat opis.Tak kan ler pulak aku nak balik awai dari dia pulak kan..Itu nama dia BAD MANNERS yer adik adik sekelian. so so..buat buat ler rajin menaip.padahal aku meng'update' blog!hahaha..giler jahat siot!

pastu, aku pon rajin2 lah buka fb, then...terjumpa benda alah nih..tu yang nak sharing is caring tu...
jom bacaaaa sebab membaca tu amalan mulia ooo...


tapi benda ni dalam ayat mat saleh seket..tak pa kot no..kalo hampa tak paham, buat buat ja paham..hahaha..

Things That A Perfect Guy Would Do~
  1. Known how to make you smile when you are down.
  2. Try to secretly smell your hair, but you always notice. (opsss..)
  3. Stick up for you, but still respect your independence.
  4. Give you the remote control during the game. (ntah2 dia ajak main skali kot..)
  5. Come up behind you and put his arms around you. (makruh aku rasa..)
  6. Play with your hair. (kalo laki ko xpe gak)
  7. His hand would always find your hand. (haram kalo belom kahwin beb!)
  8. Be cute when he really wants something.
  9. Offer you plenty of massages.(hadoii..incik suamiiiiii shj)
  10. Dance with you, even if he feels like a dork. (alahai..nk menari plak dah..solat jemaah sekali je lah..)
  11. Never run out of love.
  12. Be funny, but know when to be serious.
  13. Realize he's being funny when he needs to be serious.
  14. Be patient when you take forever to get ready.
  15. React so cutely when you hit him and it actually hurts.
  16. Smile a lot.
  17. Plans a romantic date full of things he wouldn't normally do because he knows it means a lot to you.
  18. Appreciate you.
  19. Help others out.
  20. Drive five hours just to see you for one. (sweeeeet sgt!!)
  21. Always gives you a kiss when you leave, even when his friends are watching.(erk..flying kiss sudah la..belom kahwin!!)
  22. Sing, even if he can't.
  23. Have a creative sense of humour.
  24. Stare at you. (blushing akuuu..)
  25. Call for no reason


p/s: hensem kan hero kat atas tu??haha..itu aku dah chopp!!!

Friday, December 16, 2011

Carta Hati~

song ni aku dengar best la beb..!try dengar nak??
heheh..

video 

ni lirik dia..:

hmm.. hoo.. haaa.. mmm..

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia

Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

hoo.. lalala.. mmm..

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

lalalalala.. hooo…
lalalalala.. mmm…


p/s: na saye abey kob!

Thursday, December 8, 2011

Hare pege pege tange tino jate hok buke muhrim~


salam semua..
hehe..sebenarnya memang tengah tak ada keja nih.bohsan cam biawak  bidadari dah nih.ada issue, baru ler ada keje sket.
haishh..yang paling tak tahan tu, time bos aku ada, terasa seronok brsalah sangat sebab terpaksa berlakon macam ada keja.padahal dia pon tau aku tak ada keja sebab dia pon tak ada keja.kahkahkah..lawak kan???

kadang2 tu, aku n boss siap share tengok youtube song2 yang best lagik. aduyai...nasib ler my bos ni indian,muda plak tu.. kalo la dia tu malay...haishh..punah iman siot!

hooo..ada lagi satu stori nak cite. semalam, aku ada baca 1 story dari puqa a.k.a hosmate aku. tajok dia 'surat cinta tok abey kob'..haha..versi klate.suka aku weh.dan yang paling aku suka ayat hot nih..

sila baca dengan dialek klate beb!


'hare pege pege tange tino jate hok buke muhrim'

p/s: kelasss lah cinta hok bey Kob ngan Na nih!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~