Sunday, August 14, 2011

Zakat Fitrah~


Semalam..aku g bayar zakat fitrah dengan hosmate aku (yuni). pejabat dia dekat jer ngan umah flat aku tu.Teruja siot!Kami dua ni dah la 1st time nak gi bayar sndri ni beb. Macam2 rasa merasa.haha..(poyo plak aku rasa). Jenuh aku meng'control' muka (sebab xmo buat2 cuak) masa g pejabat zakat tu. hehe..kenapa aku banyak guna word 'rasa' ni..!!arg..lantakk..

Lega seh lepas baca akad fitrah tu. Merasa gak aku bayar guna duit gaji aku sendiri. Yelah kan, aku kan baru ja keja beb, baru tahun ni sempat aku kasi duit raya kat anak2 buah hati ku yg 'baru' 20 org tu. Mintak2 ler, dah TAK bertambah senah oi.Kalo idak, jenoh aku tiap2 tahun nk membedak bedakkan duit raya ikut tumbesaran depa tu.Pastu terus call my mamee la, kasi tau aku dah bayar duit fitrah tu. Mana tau nanti dia gi bayar skali lagi plak kan..

Kemudian, aku n yuni terus gerak g masjid..Betapa baeknyaaaaaaa kitaorg kan????
Siap g masjid lagik lps bayar zakat fitrah.!perghh..memang bley buat calon menantu nihhh!!!sila cepat isi borang seh!

tapi MASJID INDIA laaaaaaaaaaaa.......kita Shopping!!!!!!
hehehe..sengal betol sebab ayat xleh blah kan???..
hahahahha......

2 comments:

  1. hahaa....poyo nye...siap suh isi borang lg..haha....

    ReplyDelete
  2. poyo ehh??ini bukan poyo beb, ni nama dia promote diri sendri nih..wakakaka..
    xpa2, nanti aku send rombongan minang ko ok!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~