Sunday, June 26, 2011

3 tips ~ Pasti lelaki jatuh cinta!

Entri kali ni, aku nk citer pasal JATOH CINTA!! haha..sure ada yang cakap aku gedik kan.aku punya pasal ler sbb ni blog aku..kahkah..xsuka u boley belah.kehkeh..wohhooppss.!! sebenarnya aku nk tnya uolz lah kan,ada dak guy yang korang minat? atau yang you kenal dan tertarik dengan tat guy?…malah ada pula yang sudah berkawan rapat tetapi tak sure samada dia syok kat you allz atau saja-saja mesra.(gatal mamat tu sbb nk main2 teman tapi mesra plak..hempokk kot)aish.sabar..sabar..
jom kita roll on entri ni beb..kasik baca smpai habis okes..aku nak kasik kredit entri ni dekat sumone sebab aku pon agak mencilok entri dia..http://www.razzirahman.com/blog/?p=135
Boley lah korang lawat blog ni jugak yer..


ROOOLL ON PLISSSSSSSSS...


Anda pun mulai lah terfikir, “Macamana nak buat dia benar-benar jatuh cinta kat aku?” haaa…Bad news nya, bomoh-bomoh tak main okay! Ilmu hitam hanya orang yang dayus saja guna. Tapi, good news nya…ada berbagai-bagai tip sebenarnya!!
tip brother love : #1 ~ Buatkan diri anda lebih menarik
Lelaki selalunya akan lebih tertarik kepada girls yang interesting dan tidak membosankan.  Girls yang asyik bercakap soal cinta, asyik tanya, “Mengapa tak call? Mengapa tak jawab sms? Mengapa tak nak jumpa?” Itu soalan-soalan yang pasti membuatkan lelaki akan terus bosan dan meninggalkan anda.
Maknanya, you all mesti mempunyai kehidupan sendiri. You all mesti busy kan yourself dengan aktiviti-aktiviti yang menarik perhatiannya bukan shopping je, bergossip je, …  Contoh :-
  • Menghadiri berbagai kursus-kursus motivasi dan usahawan
  • Mempunyai jadual tetap ke gym
  • Menjadi ahli persatuan badan-badan kerajaan atau kebajikan
  • Mempunyai hobi seperti, berenang, melukis, bidang seni dan sebagainya.
Anything lah as long as…apa yang anda lakukan, adalah perkara yang tidak ada kena mengena dengan lelaki yang anda kenali itu. Dan pastinya, lelaki itu akan lebih menghormati anda jika anda adalah sebahagian dari aktiviti-aktiviti ini, malah lelaki itu juga akan merasa tercabar apabila berdepan dengan wanita yang berkerjaya serta mempunyai kehidupannya yang tersendiri, sehingga mereka akan merasakan yang anda adalah lain dari wanita lain dan sangat menarik.
tip brother love : #2 ~  Jangan cepat perasan dan jatuh cinta.Simpan dulu perasaan yang membuak-buak tergila-gilakan lelaki itu. Hanya kerana lelaki itu baik, you all terus perasan  yang dia syok kat you all. Then jangan pula letakkan diri anda begitu bawah hanya kerana mengimpikan cinta seorang lelaki. The minute you buat you ternanti-nanti cintanya, tergila-gilakannya…habislah beb, dia surely bosan dengan you, belah terus berbatu-batu lari dia.
So, tak tunjuk salah, tunjuk pun salah jugak…aik? Macamana nak buat ni?
The trick here is, Tarik tali or tarik kuda…pernah dengar? Macam memancing ikan laaa…mula-mula kita tahan umpan, then bila ikan dah terpaut kat umpan kita tu…kita tarik tali pancing tu sikit, kasi tersangkut then kita lepas tali pancing tu…kasi ikan tu berenang bebas…then kita tarik sikit lagi…then kasi berenang lagi…then tarik, sampai-sampai ikan tu letih, then baru kita tarik habis, tertangkap lah ikan tu….
Amacam? Ada nampak kaa? :D Cara ini pasti akan membuatkan lelaki merasa susah dan senang. Haa, barulah interesting. Tidak susah untuk mendapatkan anda, tetapi tidak pula begitu mudah.
Masalahnya sekarang ni, ramai wanita yang cepat sangat tunjuk yang dia berminat dengan lelaki tu. Sms sepanjang masa, kalau call je layan…ajak keluar je terus On! Tak boleh macam tu. Angkat diri anda sikit, kasi mahal sikit. Walau anda boleh menjawab smsnya, walau anda boleh menjawab telefonnya…anda hindarkan sikit…biarkan dia tertanya-tanya. :)
tip brother love : #3 ~ Mengkaguminya…This one memang interesting hehe…alright kaum lelaki, jangan marah kat bro ya, nak mengata sikit…Lelaki cukup terkenal dengan egonya, ada banyak perkara yang menaikkan ego mereka. Perasaan bongkak or in control tu kira memang dia orang suka.
So, gunakan kelemahan ini untuk memikat lelaki! Caranya mudah…1st sekali you all kena buat supaya dia tahu yang you all suka kan lelaki itu TETAPI sekadar seorang kawan. Then…slowly you perhatikan apakah perbuatannya, cara pemikirannya, perlakuannya, perkara yang boleh you all puji dia, kaguminya.
Cari masa yang sesuai, then pelan-pelan cakap kat dia, mulakan dengan berkata,
  • “I kagum sangat dengan cara you berfikir”
  • “I admire keputusan you.”
  • “Saya tak pernah terfikir ada lelaki yang bijak bertindak seperti awak!”
Hahahaha…terus cair lah mamat tuuu bila dengar wanita cakap macam tu kat dia. Puji dan kagumi dirinya. TAPI, lepas cakap macam tu…belah lah, biarkan dia terfikir-fikirkan anda…biarkan terngiang-ngiang di telinganya sepanjang hari, sepanjang malam :D bro PASTI, lelaki itu akan jatuh cinta dengan anda tidak lama lagi. Okay? ;)
Pesan bro, anda sendiri pun kenalah bersiap, kena selalu berhias sebaik mungkin, keterampilan kena jaga. Jangan selekeh walau pun hanya ke kedai runcit. Latihkan diri anda sentiasa kelihatan menarik walau kemana anda pergi. Janganlah sesekali pakai kaftan keluar rumah beb…adoi!
“Look the best, then you’ll be the best and he’ll be the best for you”
Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love

p/s: Barvo untuk tis bro lah..

Friday, June 24, 2011

Lelaki Terapung..!!

membe aku ada send emel kat aku benda ni.Jadi aku rasa best gak aku copy then kasi entertaiment sket kt blog aku yang dah bersawang nih..hadoii..bz beb..xsempat nk hupdate..so, lets roll baca entri nih..hehehe


Seorang lelaki dilihat terapung di udara tanpa sebarang tali kelihatan pada badannya. Keturunan superman ke ape dia ni? Nak tau macam mana lelaki ni boleh terapung macam tu? Sila baca entri ni sampai habis.. Hehe.

Lagi gambar…






Jeng jeng jeng…..!!!

Tangan kat dinding tu tangan palsu sebenarnya.. Tempat lelaki tu bergantung kat dinding tu. Then tangan sebenar dia akan sorok dalam kot yang dia pakai tu.. Memang jadila trick dia tu. Ni bukan tipu punyer ye, ini ilusi mata namanya.. Hehe..



Monday, June 6, 2011

Calon Imam Muda.. a.k.a Calon Suami..

Assalamualaikum Warahmatullahhi Wabarakaatuh..

ewahh..bukan main bersopan santun aku ari nih.ahaks..
kali ni entri pasal IMAM MUDA. pergh..memang gempak betol la para calon2  suami  imam kita nih. Bakal Khalifah kat bumi ni.In'sya Allah..allah bantu..!Pengetahuan agama dorang ni semua serba serbi lengkap. Masya Allah...mana nak cari kaum Adam sebegini sekarang ni kak Bedah oi..susahh!susah nak jumpa!

Musim pertama hari tu, aku tak sempat nak ikut sebab time tu aku blajar lagik. Kali ni baru sempat..Alhamdulillah..Memang semua berkakilebar berkaliber beb.Mantop..kata ustaz Zambri..hehe

jom kita view imam2 muda yg telah mencuri hati aku..ewahh..poyos gilerstos aku nih!

1st...aku suka..Imam Muda Hassan!!..

Mohd Hassan Adli Yahaya @ Yahuza, 26, (pensyarah) berasal  dari Air Tawar Perak


 2nd..Imam Muda Fatah!
Abdul Fattah Riddzwan, 21, (fasilitator).berasal dari Negeri sembilan.


Ammar Wan Harun, 27, (Kedah -mahasiswa)



Nazrul Izwan Zolkiflee, 26, (guru besar KAFA) berasal dari Segamat, Johor



Wan Najdi Wan Mohd Noh, 20, (Kelantan-guru tarannum).



Mohd Fakhrurrazi Hussin, 27, (Terengganu-imam)



Mohd Azlan Zulkarnain,25, (jurutera) berasal dari Cheras Kuala Lumpur.



Ali  Khairudin Abdul Marif, 26, (Sabah-guru Kafa)


Mujahid Suhaimi ,20 bekas ahli gimnastik  (pelajar).Berasal dari Singapura.


Zulfadli Awang, 24, (Brunei-pegawai masjid).   Berasal dari Kg.Rimba Brunei Darussalam



p/s:ni aku susun ikut suka hati aku bekenan..hehe..kalo xsuka, punya pasal aku ler..aku yang suka.Harap Maklom!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~