Friday, April 22, 2011

Terasa mcm di India seh..~


hah..mai cni combi nak cerita sket..
kat entri sebelom nih, aku kan dah mention aku br masok keja. Opismate aku majority indian from India beb. So aku dah mula rasa macam dok kat India plak daaa even dalam fb current city aku kat Seoul, Korea...
somtimes dorang ni sembang guna 'speaking' mother language dorang lah..Hahaha..hampeessss tospess, awok tak paham kebender la yop..naseb ada geng Bellu (nigeria) yang sama2 tak paham..kahkah..
memang kena ler aku nih, sbb time praktikal aku keja ngan company chinese, time dah keja, kena plak ngan company india..tu diaaa...amekk kaww..

dah..dah..aku nak cont buat kejer..!!yeeahaaaa...

Wednesday, April 13, 2011

Start keja..lalala~


fuhh..aku dah start keja semalam..
aku gerak dari Bangi naik komuter, tukar plak di BTS, naik LRT plak ke Sri Petaling.penat gak...
keja aku kena ikot server India, so waktu keja aku pon time India.
memang xsangka beb sebab aku sorang ja melayu dan perempuan..giler ahhh!..Mostly dr India tapi ada gak terselit sorang Nigeria, nama dia Bellu..Islam tau. so 24 jam la kena speaking sepaking ar..Apalagik, ni lah masanya nak test kebantaian a.k.a kemerapuan dalam english..ewaahh..SUMPAH aku main hentam ja cakap as long as aku paham, dorang pon paham.Lantak pi..haha

so aku start keja pukol 10.30 pagi smpai pukol 7.30 mlm..Itu waktu balik keja paling awal tau. Dorang yang dah lama, semuanya balik keja around 10.00 mlm. Keja aku skrg ni cuma solvekan issue yang jadi dalam Oracle database yang UPM guna. So kena main ngan server UPM lah.But for sure, pas ni aku kena posting kat UPM..!!Yesss..!!dekat sket ngan putrajaya..senang ler aku nk berulang sket. Tapi pas ni dh memang konpem aku dah xleh merempit nih, nak kena pakai keta plak.......Alhamdulillah.....



the end..hehe..

Monday, April 11, 2011

Trip to Chow Kit Road beb..

hah..!semalam si puqa a.k a hosmate aku ajak gi jln2 kat chow kit.Nak memborong sakan di Plaza GM.Aku dengar org kata, memang glamer femes amos plaza GM tu..byk barang2 murah beb. tapi kena beli secara pukal la kn..dia tak jual kalo kita nk beli satu je. Kalo nak jugak, merasa la korang dengan price yang agak mahal laa..Kebetulan makcik puqa ada, boley ler dia tunjuk jalan ke sana..meh aku tunjuk trip aku, wani ngan puqa ke destinasi kami..--> CHOW KIT ROAD!!

Kami mula trip rombongan cik kiah "rombongan cik puqa"dari putrajaya precint 9, ewah, siap sebut penuh precint lagik dengan naik bas E1 Rapid ke KL sentral. Kena ar bajet beb, nama pon budak baru bekerja kn..haha..pastu,dr kl central kami naik Monorail kat Brickfields untuk ke Chow Kit stesen. Boley tahan gak tambang monorail tu..RM 2.50 gak la der..
tapi blasah je lah.asalkn smpai!

hah..nih pic yang sempat aku snap guna fon kamera dslr aku..haha..nk pakai dslr, blom mampu beb..sabaarr wahai nikon ku..hehe

jom aku bawak korang jejalan kat area GM PLAZA dan CHOW KIT ROAD!!yeeahaaaa

hah..!ni ler Jalan Chow Kit



cantik plak sign Digi nih. Saja ja aku snap.


plaza GM..here i come!


macam2 jam..!

perfume Dunhill tuu..Opss..ciplak punyer


sure korang kenal perfume femes nih!


gelang kristal


gelang lagik


jam feveret anak buah aku


hah..No Trying!!..besaq tau dia letak warn nih. Biasanya dia letak kat port gelang dan cekak laa..


nampak tak label beg tu jenama apa???JIMMY CHOO guys!!
haha..ciplak gak tu..

Murah!!ini keychain handfon..tapi kena beli min 12 brg baru bley dpt price camtu..


hah, si kecik comei ni wani a.k.a hosmate aku..nak kawen dah dier nih...huhu


hahaha...sign ni aku jumpa masa aku nak naik escalator. Org bijak pandai ni, bukan boley letak sign mcm nih. Ibarat di suruh2 buat lagi adaler...


haaaa..tu diaa..yang pakai baju hitam tu lah cik puqa..tgh dok pilih kaler towel dia..mmg borong towel puqa ari tu..


dah abis membeli, kena ler membelah plak..so on de way nk g mkn, lalu ler jalan nih...heheh..auwwwwwww mak!!


specialnya, pakcik ni mmg buat kaki lima ni mcm rumah dia beb.Siap ada sofa ngan meja tuh.Guess wat..!!pokcik tu siap lepak2 main chess beb...lu jangan pandang sebelah mata broo..haha


ni toilet awam. 1st time aku jmpa toilet ni kt m'sia sbb aku ni jarang sgt jln2..canteks!hehe


Lunch di Chow Kit Street!
yang atas tu, lunch pura..aku punya yg kat bawah tu..ikan keli ngan tempe.feveret seh!


chomel kan??cat ni boley plak main kuis2 kat kaki aku..haishh manjaaa woo..tapi sbnrnya dia lapaq tu. Aku pon kasi ja tulang isi ikan kat dia..kesiannnnnnnn..hehhe


sign DILARANG ni kat monorail chow kit road. Lepas nih, kami nak ke TS..Tong Sampah..!


dari kiri wani, puqa n makcik puqa..sempoi arr makcik puqa..!!



Next destination..-->TS..Tong Sampah..hehe
ekcelli..ktorg singgah kt TS ni bukannya nk main2 dlm nih..cuma nak cari surau jer beb..shopping2 gak, solat jangan lupa noo..
so sepanjang nk ke surau tu, sempat gak la aku snap tempat2 yang sempoi2..
scroolll down plissssss..



Welcome2 to Times Square Theme Park!!!..

MAC studio ni bikin gempak!!
mau giler aku n puqa tgk! bdk IT lah katakan...hehe


giler susah nak cari surau!!sampai kena cari  kat floor directory.
hadoii..rupanya at 7th floor seh..itu pon female only..while male's surau at 8th floor.


jangan tertipu..this is lift!!Canteksss.!


soonest or later...hey, be prepared. im coming..!!haha


agency mencari jodoh...!wat the....aku ingtkan di dalam drama tv jer ada..rupanya mmg realiti benda ni EXIST!! Fuhhhh..



so lepas habis solat, kami pon nak balik rumah..penat la wei. sudah2 ler jalan2 tu..barang dh dapat, so lets belah la beb..hehe..So,we decide to take monorail to KL Central then use ERL lah..cepat sket even mahal dowh..tiket ERL dia RM 9.50 dari KL Central ke Putrajaya/Cyberjaya. Hamik kaau.. 



ini iklan on de way nak ke stesen bawah tanah ERL..superb hebat dan laju ERL nih..xder buffering mcm komuter dowhh..!

ni jer sempat aku snap. Laju sgt gerak..


\
Comfortable for sure!! 
yelah, mat salleh jer yang naik benda nih kn..kena ler super duper hebat!


best sbb sedap duduk, tapi yang xbest tuh, dpt duduk kejap jer ponng...cepat sangat smpainyer kak limah oi!


Direction ERL ni..Cuma singgah di 4 stesen utama ja.No wonderlah ia cepat n mudah. 
Dari KL Central --> Bandar Tasik Selatan --> Putrajaya/ Cyberjaya --> KLIA..
dan macam tu lah dia akan rotate dr KLIA and so on..


wohhooo..


nak jugak pose bdk kechik nih..haha


ada tv. tapi cuma publish iklan2 jer pon.


Tiket yg bernilai rm 9.50 even perjalanan xsmpai 1/2 jam..



memang cantek!


aik..kasot pon ader..si wani bgtau aku, yang duduk sit depan ktorg ni pakai kasut yg sama ngan aku..haha..itu yg dok amik gmbr kasut nih aih..

soo..dah smpai Putrajaya..!!Akhiranyaaaaa..

dah sampai..Hooray!!

Ladies & Gentleman, our next station is Putrajaya/Cyberjaya..Announcement by Wan Zaleha Radzi..superbb sedap dengar..

Putrajaya Central Counter

Putrajaya central ni memang xpenah ramai org. xmacam KL central.Nak baring pon boley!!haha

sign..

di sini ler kami tunggu bas nk balik rumah sewa.Ada tv tau..siap ada astro lagik.

so kawan2 suma..sorry beb, entri kali panjang giler dan byk gmbar kn..?hehe..skali skala ja pon..lagpon ni bukan entri mengarot karot. Cuma nk share stori ja. kalo xsuka baca, just leave de page ler kak limah oi..haha..
so boley disimpulkan bahawa public transport kat m'sia ni mmg superb ar.Senang nk gerak cuma kena spent duit jer lah kn.hahaha...itu jer lah...


the end...







Wednesday, April 6, 2011

Tersedih plak pagi nih..~


Subhanallah..
aku bangun ja pagi ni, tetiba ja rs sedih sangat. Ya Allah..xtau la kenapa nih. Hah..!ntah2 aku emo nk p***** kot??hahaha..opsss...penyakit bulanan org pompuan..
pastu bley plak dok teringat lagu ning baizura.."Dugaanku"..touching di saat ini!

Banyak benda jadi kebelakangan nih...Sila kuatkan semangat yer!!Chaiyook!!
Ya Allah..bantulah aku  niii....




p/s:agak tersentap ngan kejadian smlm.....

Saturday, April 2, 2011

Alhamdulillah


alhamdulillah.....
fuhh..rasa minggu ni banyak betol dugaan..
aku baru dapat offer keje lg beb..start 1hb tapi disebabkan aku sedang bekerja, so aku kena kasi notis 2 weeks la. Sure korang tnya napa bley notis 2 weeks kan??hehe..sbb aku ni budak baru, so 1st of 2 months keja then kalo nk benti, kena kasik notis 2 weeks la. Kali ni job lagi okey..Tetiba plak rindu ngan keja meng'code' nih..Insya Allah..coming soon my job very related ngan koding mgkoding nih...
so geng2 sumer, plis Doa' for me too okes dear...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~