Friday, March 4, 2011

Dugaan bila aku mula kerja~



salam uolz..
rasa lama plak aku tak mengkodek kodek blog nih (padahal xsampai seminggu pon..hehe..poyo betoi aku nih..ahakss..!), bekalan tenet aku terputus sejak aku balik putrjaya.
akak aku 'ter'rembat berokband aku sampai ke perlis..aduii..merana sehh.Lepas tu, sebagai balasan dia kena la bayar bil berokband tu untuk sebulan!! sebulan je pon..sapa soh 'ter'amik benda aku kan ..(geram wooo)

hah..pasal keja plak..memang betul2 dugaan beb.

1st day aku keja
aku report duty pukul 9.30 beb..!!
sepatutnya aku kena masuk ofis hour 9.00 -5.30..ini plak sampai opis pkl 9.30!
ayoyoyo miinachiii oii..
bayangkan aku gerak keluar dr rumah pukul 6.45 pagi, sampai plak pukul 9.30!!
rs mcm nk nangis siot..nk berhenti kerja time tu pon ada.
tapi sebab sesi briefing, so it's ok kata officer aku tu la.(dalam hati dia xtau ler kn)
ni semua pasal traffic jam kat KJ tuh..uwaaaaaaaaaaa
tapi masa balik, naseb ada member aku tolong tumpangkan..TQ byk2..!

sekadar pic hiasan jer..Tp kat KJ tu mmg jemm mcm ni ler..

hari ke-2
aku dah kena transfer ke Cyber (mmg tempat feveret sbb bandar yang mmg xda manusia),
aku pon dengan gembiranya tersengih2 gerak keluar dari rumah sewa aku pkl 8.30, mmg aku rs itu dah paling awal (sbb selalunya masa praktikal aku kluar 15 minit sblum time msk opis)sempat jerr
tp sesampainya aku di park motor, mmg macam xpecayernyerrrrrrrrr...MOTOR AKU PANCIT!!
.
.
.
.
.
.
Ya Allah........speechlessss daa pas tu..


--------------------


p/s: masa ni ler aku teringin sangat mintak kat mak aku.."MAK CHEK NAK QETAA BOLEY KAA..??"

4 comments:

  1. cheq nk kete bleh noooo...nnti beli pki duit gji ek...hahaha... :P

    ReplyDelete
  2. hehe..sabar eh..besa la tu, dugaan...

    ReplyDelete
  3. hehe..gaji cek dapat lambat lagi laa..adoii..merana jiwa raga cek..
    nms>>mmg dugaan beb...mau nangis guling2..uwaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~