Sunday, March 20, 2011

8 tips nak tau jika ada lelaki minat kat kite..hehe..



1.  Melalui ‘eye-contact’ - Jika si dia merenung tepat-tepat kat mata korang, nie menunjukkan yang dia suka atau berminat dengan korang. Tapi awas jika berdepan dengan jejaka yang pemalu. Si dia akan cepat2 alihkan pandangannya dari merenung mata korang kerana dia takut yang korang akan tau yang dia sukakan korang!
2.  Perhati kelakuannya – Jika si dia nampak seperti nervous, semput, gelisah ker, ini mungkin tanda-tanda yang dia sukakan korang! (atau mgkn gak dia ada penyakit asma :-p..huhu) Dia juga mungkin akan banyak bercakap tentang dirinya sendiri atau merepek pasal bende-bende yang tak masuk akal. Gelabah la tu kot…:-)
3.  Jika dia tunjuk minat pada perkara yang korang suka – Misalnya jika dia tahu yang korang suka tengok cite2 ‘cintan-cintun’, mungkin dia akan suggest kan beberapa cite romantic untuk ditonton bersama-sama. Wah…romantik la pulak!
4.  Perhati gerak-gerinya bila bersembang dengan gadis lain – biasanya lelaki yang minat kat korang akan flirt dengan gadis lain dengan harapan korang akan perasan kewujudannya. Selain tu, dia nak buat korang jeles sebenarnya…
5.  Suka mengusik atau menyakat – si dia suka mengusik korang? Nie mungkin kerana dia ada hati kat korang! Usik-mengusik nie sebenarnya satu helah untuk menarik perhatian korang pada dirinya! So, next time jika korang marah sebab kena usik, pikir-pikirlah semula, ok!
6.  Bercakap lembut dengan korang – kalau sorang lelaki nie minat kat korang, dia akan bercakap dengan lebih lembut kat korang. Tapi, kalau dengan orang lain, dia akan bercakap seperti biasa. Biasala nie…sebab si dia nak tunjukkan dirinya yang sensitive gitu!
7.  Melalui layanan - Kalau si dia betul-betul sukakan korang, dia akan sentiasa melayan korang dengan baik, lembut  dan sopan.  Nie baru gentlemen namanya…  :-)
8.  Jika mukanya merah padam – Jika korang tengah bercakap dengan si dia dan perasan yang mukanya telah naik merah, besar kemungkinan yang dia menaruh perasaan kat korang. Kalau muka dia merah bila cakap dengan kita jer dan bukan dengan orang lain, maknanya dia mgkn sudah jatuh hati la tu… huhu… :-p
So sekarang nie, mesti korang dah dapat pikir jejaka mana yang sedang menaruh minat kat korang, kan? Tahniah!

p/s: Kredit utk : http://setelkahwin.com sebab aku copy artikel dari cni beb..hehe..sharing is caring uolz..!

4 comments:

  1. x leh blah, duk main coy jer nih.. cerr ltk idea sendirik.hehehehe

    ReplyDelete
  2. oit..ni nama dia sharing is caring ler..share citer apa yg i dapat..apoadaaa...tp trimas miss orahome sbb sudi drop komen..i loike..!!hehe

    ReplyDelete
  3. Aaaha,rse mcm ade la, tp mcm mana nk ke next stage, sy dh kasi dia hadiah utk hint sy suka kat dia, tp cm mana nk ke step y strusnye ye? Mayb leh wat post mcm mana nk ckp kat lelaki tu y kte suka kat dia?

    ReplyDelete
  4. wahh..permintaan tuu...hehe..akan diusahakn nanti..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~