Saturday, March 12, 2011

7 tips nak ngorat gadis pujaan


Tips ni aku amik dr majalah mingguan wanita, hosmate aku punya..hehe..memang rajin hosmate aku tu membeli. Aku ni plak rajin membaca..hah, kira orait lah tu kn.Heheh..
Ramai lelaki rasa takut nak dekat gadis/awek yang dorang suka. Nak cuba rasa takot frust. Kalau tak cuba, takot terlepas plak. Macam tu ler yang dirasai. Ewah..mcm ler aku ni lelaki..!haha..opss..ni sekadar sharing is caring uolz yer..jom kita view 7 tips untok ngorat aweks!!

1. dapatkan No fon dia
ini adalah perkara asas sebab zaman skrg dengan teknologi dan sains nih, jarang giler ar orang tak pakai handfon uolz!. So, bila dah dapat nombor tu, peluang nak close and closer tu dekat la abang long oi!

2.Kasik kontek ler bro!
Alahai, jangan ler dok simpan nombor tu. Bukannya boley beranak pon kalo simpan lama2. Kasik berani sket  utk buat call. Jangan plak overdose terus nk buat video call plak, call biasa2 sudey la. try and error sembang dan amik tahu hal dia sebanyak mungkin.

 Bertanyalah soalan2 yang ala2 berbasa basi sket, mcm "dah mkn ker?, mkn apa td?, ari ni awk buat apa jer?tgh wat aper tu?"..hehe. W/pun korang cuma tnya benda2 mcm nih, korang jgn xtahu plak yang soalan mcm ni ler buatkan si gegurl tu rasa korang ni prihatin dan penyayang gitu..!!sooo sweett oo..!

3. Ajak keluar a.k.a date
Bawak makan kat tempat2 biasa dan jangan sesekali tunjuk yang korang ni terlalu mewah dengan duit sedangkan korang pon memang xda duit tapi kalo mampu xpe lah kan.Tunjukkan diri korang seadanya dan plis jangan terlalu berlagak tapi papa kedana uolz!!

4. Spend time
In case dah sanggup luangkan masa bersama2, of course si gegurl rasa korang betol2 serius beb. Gegurl biasanya rasa bahagia sebahagianya bila diri mereka ni diambil peduli. Kata org zaman skrg, take care of her la kn..Bila plak dah ada rasa sayang a.k.a love tu, ehem ehem..next stage tu, korang paham2 jer lah..Cakap nak masok pinang pon dah sanggop dah time tu..!hahaha..

5. JANGAN SESEKALI MENYENTUH TENTANG SEKS!
haa...aku kasik CAPSLOCK lagik tuh.
Ada lelaki yang sengaja amik kesempatan atas kebaikan si gegurl nih, konon2nya nak membuktikan CINTA SEJATI!Pergh..sangat xleh blah okey.So bagi gegurl, kalo korang jumpa mamat mcm ni, just leave him a.s.a.p..!haha..buang karan beb layan..

6. Cipta kenangan bersama
Masa berkenalan ni la kena cipta a little bit moment2 yang best. Sebabnya maybe ia akan jadi kenangan seumur hidup bila dah berkeluarga nanti. In'allah kalau korang ada jodoh  la kan. Ingat ler date2 penting mcm befday si gegurl, 1st date korang ker..tak pon kasi hadiah ceklat ferrero yang 3 bijik tu pon jadi ler..ewahh..tringat plak ms skolah ada org kasik aku cekelat snips sebungkos..hehe..

7. Buat perancangan
Apabila korang rasa dah sampai masa relationship tu di bawa ke jinjang pelamin,make the decision. Ada couple tu yang bercinta 5-6 tahun, alih2 break up. Sebab tu, kalau dah ada kewangan, ekonomi dan HATI yg stabil, cepatler bina HAPPY FAMLY guys..!!

in'allah..Setiap manusia tu Allah dah sediakan dan ciptakan jodoh masing2..cuma cepat dan lambat ja tuh...!!Kun Fayakun...





2 comments:

  1. aku sbenarnya dh fedup nk ngorat2 awek ni,,aku xtau apa yg xkene dgn aku,,aku ade keje tetap,ade kete ader duit tp sekor nangoi pun xlekat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cari si nangoi..mana nak jumpa perempuan nyaaa..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~