Sunday, March 20, 2011

8 tips nak tau jika ada lelaki minat kat kite..hehe..



1.  Melalui ‘eye-contact’ - Jika si dia merenung tepat-tepat kat mata korang, nie menunjukkan yang dia suka atau berminat dengan korang. Tapi awas jika berdepan dengan jejaka yang pemalu. Si dia akan cepat2 alihkan pandangannya dari merenung mata korang kerana dia takut yang korang akan tau yang dia sukakan korang!
2.  Perhati kelakuannya – Jika si dia nampak seperti nervous, semput, gelisah ker, ini mungkin tanda-tanda yang dia sukakan korang! (atau mgkn gak dia ada penyakit asma :-p..huhu) Dia juga mungkin akan banyak bercakap tentang dirinya sendiri atau merepek pasal bende-bende yang tak masuk akal. Gelabah la tu kot…:-)
3.  Jika dia tunjuk minat pada perkara yang korang suka – Misalnya jika dia tahu yang korang suka tengok cite2 ‘cintan-cintun’, mungkin dia akan suggest kan beberapa cite romantic untuk ditonton bersama-sama. Wah…romantik la pulak!
4.  Perhati gerak-gerinya bila bersembang dengan gadis lain – biasanya lelaki yang minat kat korang akan flirt dengan gadis lain dengan harapan korang akan perasan kewujudannya. Selain tu, dia nak buat korang jeles sebenarnya…
5.  Suka mengusik atau menyakat – si dia suka mengusik korang? Nie mungkin kerana dia ada hati kat korang! Usik-mengusik nie sebenarnya satu helah untuk menarik perhatian korang pada dirinya! So, next time jika korang marah sebab kena usik, pikir-pikirlah semula, ok!
6.  Bercakap lembut dengan korang – kalau sorang lelaki nie minat kat korang, dia akan bercakap dengan lebih lembut kat korang. Tapi, kalau dengan orang lain, dia akan bercakap seperti biasa. Biasala nie…sebab si dia nak tunjukkan dirinya yang sensitive gitu!
7.  Melalui layanan - Kalau si dia betul-betul sukakan korang, dia akan sentiasa melayan korang dengan baik, lembut  dan sopan.  Nie baru gentlemen namanya…  :-)
8.  Jika mukanya merah padam – Jika korang tengah bercakap dengan si dia dan perasan yang mukanya telah naik merah, besar kemungkinan yang dia menaruh perasaan kat korang. Kalau muka dia merah bila cakap dengan kita jer dan bukan dengan orang lain, maknanya dia mgkn sudah jatuh hati la tu… huhu… :-p
So sekarang nie, mesti korang dah dapat pikir jejaka mana yang sedang menaruh minat kat korang, kan? Tahniah!

p/s: Kredit utk : http://setelkahwin.com sebab aku copy artikel dari cni beb..hehe..sharing is caring uolz..!

aku love guitar beb..~


aku cukop suka bila tengok org yang ada skill main guitar nih..aduii..tambah2 lagik kalao mamat2 yang hensem2 main lagu yang aku sukaaaaa..!!..perghh..mau terjatuh cintan tau..!!!
jom kita layan video2 yang aku suka pasal guitar nih...hehehe...

aku suka song nih..!!

gurl ni mmg cukop hebat main guitar..sora dia pon bley kalahkm melda ahmad ngan ana raffali tau..


neyo - one in a million
my feveret song beb..


kalau berpacaran by najwa latiff

saja ja insert song ni sbb aku suka..!
Neyo - Never knew i needed you...

--------------------------------------------------



Saturday, March 19, 2011

Makin rapat makin xkenal~

Makin rapat makin xkenal plak...ker aku jer yang rasa cmtu ekk..?sigh**
kadang2 mcm ok, tp kadang2 aku xpaham langsung laa..konpius aku. 

aku konpius sehh...!!




Friday, March 18, 2011

Tipu Vs Mohong ~



Yess..aku berani..!
hehehe..ari ni aku xkeja sebab nak attend interview.Suma org pelik sebab aku dah ada keja, tapi still nak attend interview..hahah..dah aku suka seh.. kahkahkah...pelik kan??so lets continue citer yer..So aku pepagi mmg dah bersiap sedia ngan rider aku tok lepaking di Bangi dulu sebelom nak gi interview yang start dlm pukul 3 ptg kat PJ. 

 al kisahnyer yang sebonarnyer..hehe...jeng jeng..
untok attend interview nih, aku 'ter'paksa amik MC beb sebab aku xada Annual Leave lagi, yer lah..aku kan budak yang baru  msk keja xsmpai sebulan kan..nanti ada plak suara2 merdu sumbang cakap dah ngada2 nak amik cuti plak..hamboihhh aihh..so aku terpaksa terus terang menipu kt dokter tuh..heheh..(apa boley buat, eden terpakso hah)..so, dapat ler MC..yeeaahaaaaaa..!!!berkat pertolongan hosmate terchenta aku..cik PUQA yang telah berjaya memberi kata2 semangat dan idea bernas untok menipu berterus terang dgn dokter..!!cayalah puqa..i lebiu lah..!!Reason aku kasi kat dokter tu Biarlah Rahsia yer..korang xyah ler tau..

lepas kuar bilik dokter, aku terus mghulurkan tanda THUMBS UP kat puqa yg telah sedia menanti aku didepan kaunter ubat..SYUKUR BANGET..!puqa plak senyom sokmo deh..haha..so tanpa berlengah masa, aku terus merempit berdondang sayang ngan puqa. Kami g jengjalan pusing area putrajaya. Kononnyer mcm terlepas satu azab bila dokter tu bg mc..perghh memang best lah, dah rasa macam berdating plak ngan puqa semalam..kuikui....




p/s: teringin betol aku nak naik putrajaya cruise wei...jom arr blanja akuuuu..plisssssssssssssssssssss... 

Sunday, March 13, 2011

Beza Cinta, Sayang, Suka Dan MInat~

Korang ingat tak song tat sing by Iwan..lebih kurang cmnih.."aku suka dia mak...aku sayang dia mak..kasih dan rinduku ini, tentunyaaaaaa, untuk si dia....sedalam dalam dalamnya lautan india..lebih..."ewahhh..berdangdut seh..hahaha..tak dak kena mengena pon sbnarnya..hahah..apa2 pon..jom kita vieww entri nih...watch outt..!


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

Saturday, March 12, 2011

Cara menjawab telepon ~


"Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)

Putus~

Apa korang rasa bila putus.......cinta.......
aku rs mcm geram semacam jaaaa....marah pon semacamm..sedih pon lain macam...
Tawakkal tu Alallah.....


7 tips nak ngorat gadis pujaan


Tips ni aku amik dr majalah mingguan wanita, hosmate aku punya..hehe..memang rajin hosmate aku tu membeli. Aku ni plak rajin membaca..hah, kira orait lah tu kn.Heheh..
Ramai lelaki rasa takut nak dekat gadis/awek yang dorang suka. Nak cuba rasa takot frust. Kalau tak cuba, takot terlepas plak. Macam tu ler yang dirasai. Ewah..mcm ler aku ni lelaki..!haha..opss..ni sekadar sharing is caring uolz yer..jom kita view 7 tips untok ngorat aweks!!

1. dapatkan No fon dia
ini adalah perkara asas sebab zaman skrg dengan teknologi dan sains nih, jarang giler ar orang tak pakai handfon uolz!. So, bila dah dapat nombor tu, peluang nak close and closer tu dekat la abang long oi!

2.Kasik kontek ler bro!
Alahai, jangan ler dok simpan nombor tu. Bukannya boley beranak pon kalo simpan lama2. Kasik berani sket  utk buat call. Jangan plak overdose terus nk buat video call plak, call biasa2 sudey la. try and error sembang dan amik tahu hal dia sebanyak mungkin.

 Bertanyalah soalan2 yang ala2 berbasa basi sket, mcm "dah mkn ker?, mkn apa td?, ari ni awk buat apa jer?tgh wat aper tu?"..hehe. W/pun korang cuma tnya benda2 mcm nih, korang jgn xtahu plak yang soalan mcm ni ler buatkan si gegurl tu rasa korang ni prihatin dan penyayang gitu..!!sooo sweett oo..!

3. Ajak keluar a.k.a date
Bawak makan kat tempat2 biasa dan jangan sesekali tunjuk yang korang ni terlalu mewah dengan duit sedangkan korang pon memang xda duit tapi kalo mampu xpe lah kan.Tunjukkan diri korang seadanya dan plis jangan terlalu berlagak tapi papa kedana uolz!!

4. Spend time
In case dah sanggup luangkan masa bersama2, of course si gegurl rasa korang betol2 serius beb. Gegurl biasanya rasa bahagia sebahagianya bila diri mereka ni diambil peduli. Kata org zaman skrg, take care of her la kn..Bila plak dah ada rasa sayang a.k.a love tu, ehem ehem..next stage tu, korang paham2 jer lah..Cakap nak masok pinang pon dah sanggop dah time tu..!hahaha..

5. JANGAN SESEKALI MENYENTUH TENTANG SEKS!
haa...aku kasik CAPSLOCK lagik tuh.
Ada lelaki yang sengaja amik kesempatan atas kebaikan si gegurl nih, konon2nya nak membuktikan CINTA SEJATI!Pergh..sangat xleh blah okey.So bagi gegurl, kalo korang jumpa mamat mcm ni, just leave him a.s.a.p..!haha..buang karan beb layan..

6. Cipta kenangan bersama
Masa berkenalan ni la kena cipta a little bit moment2 yang best. Sebabnya maybe ia akan jadi kenangan seumur hidup bila dah berkeluarga nanti. In'allah kalau korang ada jodoh  la kan. Ingat ler date2 penting mcm befday si gegurl, 1st date korang ker..tak pon kasi hadiah ceklat ferrero yang 3 bijik tu pon jadi ler..ewahh..tringat plak ms skolah ada org kasik aku cekelat snips sebungkos..hehe..

7. Buat perancangan
Apabila korang rasa dah sampai masa relationship tu di bawa ke jinjang pelamin,make the decision. Ada couple tu yang bercinta 5-6 tahun, alih2 break up. Sebab tu, kalau dah ada kewangan, ekonomi dan HATI yg stabil, cepatler bina HAPPY FAMLY guys..!!

in'allah..Setiap manusia tu Allah dah sediakan dan ciptakan jodoh masing2..cuma cepat dan lambat ja tuh...!!Kun Fayakun...





Sunday, March 6, 2011

99 ways to LOVE

wahha...lets check it guys..wowowow..hehe


1. Hug them.
2. Write a love note.
3. Call them at work just to say "Hi."
4. Give them a foot massage.
5. Tell them a joke.
6. Caress them with slow gentle strokes.
7. Go for a walk with them.
8. Send them a "happy gram."
9. Admit your mistakes.
10. Say: "I love you."
11. Indulge a whim.
12. Listen to them talk about an interest of theirs.
13. Be trustworthy.
14. Instead of complaining, tell them what you would prefer.
15. Look at them when you're in a discussion.
16. Send flowers.
17. Compliment something they did.
18. Offer to help.
19. Ask them to show you how to do something.
20. Call when you are going to be late..
21. Take them out to dinner.
22. Write them a poem about how special they are.
23. Cut out a cartoon they'll enjoy.
24. Ask them what they'd like sexually.
25. Go shopping together.
26. Take an afternoon drive.
27. Cuddle.
28. Put your arm around them in front of others.
29. Take them out on a surprise date.
30. Do something they want to do.
31. Listen.
32. Plan a candle light dinner.
33. Look at old photos together.
34. Serve them breakfast in bed.
35. Hold hands.
36. Share sexual fantasies.
37. Do a work project together.
38. Rub their back.
39. Take a shower together.
40. Carry their photo in your wallet.
41. Go away together for a weekend holiday.
42. Kiss them.
43. Smile more when you look at them.
44. Go for a bicycle ride together.
45. Surprise them with "special" attire.
46. Plan a picnic lunch.
47. Read something together about how to have a better relationship.
48. Repeat what they say before answering.
49. Say "Good morning" first.
50. Ask if they have a few minutes first before interrupting.
51. Send them a card.
52. Surprise them with a gift when it's a non-holiday.
53. Cook them a favorite meal.
54. Try a new restaurant.
55. Ask them how they feel.
56. Let them know when you are proud of them.
57. Ask for their opinion.
58. Turn on some romantic music.
59. Dedicate a song to them.
60. Send them a balloon bouquet.
61. Watch a sunset together.
62. Play a game together.
63. Have them teach you something they know.
64. Tell them they have the night off.
65. Go to a movie they select.
66. Ask them for a hug.
67. Wear some new cologne.
68. Discuss future plans with them.
69. Ask if you can help when they look sad.
70. Ask them about their dreams.
71. Meet them for lunch..
72. Enlarge a scenic photo of a place you've shared..
73. Give them a gift certificate for their favorite store.
74. Tell them what you like about them.
75. Buy them a new perfume.
76. Take them to a scenic spot.
77. Send them a gourmet gift basket.
78. Send them a joke card.
79. Let them know when you've thought of them during the day.
80. Buy them a toy.
81. Compliment them to their friends.
82. Bring them a thirst quenching drink.
83. Tell them when they look attractive.
84. Send them a post card.
85. Invite them to a secret rendezvous.
86. Give them a massage.
87. Take a lesson with them.
88. Look at photos together of when you met.
89. Plan a vacation with them.
90. Listen openly to their opposing opinion.
91. Buy them a new piece of jewelry.
92. Watch a TV show they like with them
93. Write them a letter.
94. Listen to music with them, such as an old favorite.
95. Whisper sweet nothings in their ear.
96. Tell them what you like that they do.
97. Give a head massage.
98. Invite them to a concert.
99. Let them know you care.



hah kau..skali i kasik 99 kat uolz..haha..lagi 1 ja nak cun2 100..kehkeh





Saturday, March 5, 2011

Perkara yg kita perasan @ sajer xperasan ~

??


1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi korang dan sanggup mati kerana korang. Perghh. Agak2 ler cek kak oi...mau bley sabit jadik saksi kes bunuh beb..Suspek utama tuu!!

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi korang dalam beberapa cara.

3. Sebab utama seseorang membenci korang adalah kerana dia ingin menjadi seperti korang. ada ekk..?

4. Senyuman daripada korang boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai korang. Senyom tu kan sedekah.

5. Setiap malam ada seseorang mengingati korang sebelum dia tidur. (aikk..ingat time nak tidoo jer ekk??no wonderla sblm tidoo slalu jer sms aku..ewahh)

6. Korang amat bermakna dalam hidup seseorang. Sooooo sweeetnyerrrr..

7. Kalau bukan kerana korang, seseorang itu tidak akan hidup bahagia. Uishh..biar betik!

8. Korang seorang yang istimewa dan unik. Totally betol seh!!

9. Seseorang yang korang tidak ketahui menyayangi korang. Itu nama dia "dalam diam aku mencintaimu"..hehe..lagu group sting. 

10. Apabila korang membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah disebaliknya. Tawakkal tu allallah...

11. Sekiranya korang merasakan korang dipinggirkan, plis re-think yer, mungkin korang yang meminggirkan mereka.

12. Apabila korang terfikir korang tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang korang nak, mungkin korang tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya korang percaya pada diri sendiri lambat-laun korang akan dapat jugak. U wanna it??U get it gurl! 




13. Kenangilah segala pujian yang korang dapat. Lupakan segala maki hamun, caci cela. 

-->Tapi susah arr aku nk lupa, setakat cakap boley ler, tapi sure berbekas kat hati sampai mati kot..

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan korang kerana korang akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya. -->My BFF ler jadik mangsa..

15. Sekiranya korang mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Seminit!! Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya.Giler touchingg ayat nih..


Friday, March 4, 2011

Dugaan bila aku mula kerja~



salam uolz..
rasa lama plak aku tak mengkodek kodek blog nih (padahal xsampai seminggu pon..hehe..poyo betoi aku nih..ahakss..!), bekalan tenet aku terputus sejak aku balik putrjaya.
akak aku 'ter'rembat berokband aku sampai ke perlis..aduii..merana sehh.Lepas tu, sebagai balasan dia kena la bayar bil berokband tu untuk sebulan!! sebulan je pon..sapa soh 'ter'amik benda aku kan ..(geram wooo)

hah..pasal keja plak..memang betul2 dugaan beb.

1st day aku keja
aku report duty pukul 9.30 beb..!!
sepatutnya aku kena masuk ofis hour 9.00 -5.30..ini plak sampai opis pkl 9.30!
ayoyoyo miinachiii oii..
bayangkan aku gerak keluar dr rumah pukul 6.45 pagi, sampai plak pukul 9.30!!
rs mcm nk nangis siot..nk berhenti kerja time tu pon ada.
tapi sebab sesi briefing, so it's ok kata officer aku tu la.(dalam hati dia xtau ler kn)
ni semua pasal traffic jam kat KJ tuh..uwaaaaaaaaaaa
tapi masa balik, naseb ada member aku tolong tumpangkan..TQ byk2..!

sekadar pic hiasan jer..Tp kat KJ tu mmg jemm mcm ni ler..

hari ke-2
aku dah kena transfer ke Cyber (mmg tempat feveret sbb bandar yang mmg xda manusia),
aku pon dengan gembiranya tersengih2 gerak keluar dari rumah sewa aku pkl 8.30, mmg aku rs itu dah paling awal (sbb selalunya masa praktikal aku kluar 15 minit sblum time msk opis)sempat jerr
tp sesampainya aku di park motor, mmg macam xpecayernyerrrrrrrrr...MOTOR AKU PANCIT!!
.
.
.
.
.
.
Ya Allah........speechlessss daa pas tu..


--------------------


p/s: masa ni ler aku teringin sangat mintak kat mak aku.."MAK CHEK NAK QETAA BOLEY KAA..??"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Plis kasi ikan aku makan..~